Kadıköy Lifemobil Evde Sağlık ve Bakım
Whatsapp
ONLINE GÖRÜŞME

Covid-19 Sonrası Kas ve İskelet Sistemi Ağrıları


Covid-19 hastalığını geçirmiş kişilerin karşılaştığı kas ve iskelet sistemi ağrılarında fizik tedavinin önemi konulu blog yazımız sizlerle...

Covid-19 sonrasında görülen kas-iskelet sistemi ağrıları ve fizik tedavinin önemi

Covid-19  belirtilerinde yaygın görülen eklem ve sırt ağrıları hastalık sonrasında da hastalar için tehdit oluşturabiliyor. Uzun süre evlerde hareketsiz kaldığımız bu dönemde özellikle bel,diz, kalçalarda ağrı artışı gözlemleniyor. Bunun yanında akciğer tutulumuna bağlı solunum zorlukları, göğüs ağrıları eşlik edebiliyor. Uzmanlar etkili tedavi yöntemlerinden olan fizik tedavinin toparlanma sürecinin bir parçası olması gerektiğini vurguluyor.

Covid-19 Sonrası Ağrılar

Fizik Tedavi’nin Covid-19 sonrasında temel faydaları

  • Uzun süre hareketsizliğe bağlı gelişen diz ve kalçalarda kireçlenme ve ağrının azalmasına yönelik sıcak ve soğuk uygulamalar, tens,egzersizler bu dönemde ağrının azalmasında etkili olacaktır.
  • Akciğer tutulumuna bağlı azalan solunum kapasitesini arttırmak amacıyla uygulanan solunum egzersizleri hastanın kaybettiği kapasitesini geri kazandıracaktır.
  • Yoğun bakımda uzun süre kalmış hastalarda görülen kas kuvveti kayıpları ve yürüme problemlerinin tedavisinde etkili rol oynayacaktır.
  • Göğüs ve boyun bölgesinde yönelik germeler, bölgesel solunum egzersizleri bu bölgelerdeki gerginliği ve ağrıyı azaltacaktır.
  • Hastalarda görülen kronik ağrının tedavisinde kullanılan çeşitli fizik tedavi modaliteleri ağrının iyileşmesini hızlandıracaktır.
  • Bu dönemde yatağa bağımlı kalmış hastalarda görülen denge kayıpları için denge egzersiz çalışmaları ve hastaya özel fizik tedavi programı etkili olmaktadır.
  • Fizik tedavi ve egzersizin önemi sadece covid-19 sonrası için değil ayrıca aktif yaşam ve egzersizin yakalanma riskini azalttığı birçok çalışmada kanıtlanmıştır.

Covid-19 Sonrası Ağrılar

Fzt.İrem Özkan


Detaylı bilgi için 444 54 66 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.


Etiketler




İçeriğimiz daha önce 10 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
28 Temmuz 2021 Çarşamba - 10:07

Bilgilendirme amaçlıdır