Kadıköy Lifemobil Evde Sağlık ve Bakım
Whatsapp
ONLINE GÖRÜŞME

Yeni Yıla Merhaba


Yeni yıl mutfağından sağlıklı beslenme ipuçları, geriatri hastalarının beslenme programında yer vermesi gereken gıdalara dair detaylar blog yazımızda...

Her sene aralık ayında yaşanan yılbaşı heyecanı bu yıl da nihayet kapladı içimizi. İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık. Umarım her yılımız geride bıraktığımız yıllardan daha güzel olur… Herkese mutlu huzurlu ve en önemlisi sağlıklı bir yıl dileriz.

Yeni yıla ‘merhaba’ derken yeni hedefler koymaya ne dersiniz. Hadi gelin hem sağlıklı mı sağlıklı hedeflere bakalım.

Sağlıklı yaşam en önemli faktörlerin başında gelir. Sağlıklı yaşam sırlarla dolu bir bilinmez değil, kendisine ve yaşam kalitesine değer veren her bireyin kolayca hayatını adapte edeceği ve isteklerini kontrol altında tutabileceği bir yaşam biçimidir.

Sağlıklı beslenmek MUTFAKTA başlar. Burada yapacağımız en önemli nokta porsiyonları azaltarak doğru besinleri seçmek. Mutfağınıza sağlıksız ve yüksek kalorili besinleri almama ile yola koyulabilirsiniz.

Unutmayın ki yediğiniz her yiyeceği sağlıklı hale getirebilirsiniz. Aldığınız bir besini kızartma ve kavurmak yerine fırında veya tencerede pişirebilir ve doğru porsiyonda tabağınıza alırsanız tüm problem çözülmüş olur.

Peki Geriatri Hastalarımızda Hangi Besinleri Ne Sıklıkla Tüketmeliyiz.?

Geriatri (yaşlı) zamanın getirmiş olduğu biyolojik ve fizyolojik değişimlerden etkilenen ülkemizde 65 yaş üzeri bireyleri kapsamaktadır.
Geriatri hastalarımızın kaliteli konforlu mevcut hastalarının yaşamlarını çok etkilememesi veya şiddetin hafifletmesi için beslenme çok önemlidir.
Yaşlı beslenmesin de dikkat edilmesi gereken unsurlardan biride liftir. Günlük en az 30-35 gr lif içeren besinler kuru baklagiller, tam tahıllı besinler meyve sebze, kuru meyveler tüketilmesi sağlanmalıdır. Kremalı şerbetli tatlılar, çok katı besinler, yağlar tercih edilmemelidir.

Yıl başında Beslenme

  • Günlük rutinimizi bozmayalım
  • Akşam daha fazla yemek için kendimizi aç bırakmayalım. Her gün nasıl yemek yiyorsanız o rutini bozmamalısınız.
  • Kuruyemişlere dikkat edilmelidir.
  • Kuruyemişler masum gözükseler bile hiç masum değildir. Lif içerikleri vitamin ve mineral değerlerinin yüksek olmasının yanı sıra kalori değeri de bir o kadar yüksektir

Detaylı bilgi için 444 54 66 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.


Etiketler




İçeriğimiz daha önce 2 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
10 Aralık 2021 Cuma - 10:50

Bilgilendirme amaçlıdır