Evde ultrason çekimi, taşınabilir mobil ultrason cihazı ile ev ortamında yapılan bir radyolojik görüntülemedir. Ultrason cihazı, yüksek frekanslı ses dalgaları ile genellikle karın bölgesindeki organları görüntülemeye yarayan bir cihazdır.
Ultrasonografinin bilinen bir yan etkisi yoktur. Bu nedenle özellikle hamilelik döneminde kullanılması çok güvenlidir. Hastaneye transferin mümkün olmadığı durumlarda evde ultrason çekimi, hastanın konforu açısından büyük kolaylık sağlamaktadır.
Evde ultrason çekimi için;
444 54 66 çağrı merkezimiz ya da
Whatsapp hattımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Siz evde kalın Sağlık size gelsin. Kadıköy, Lifemobil Evde Sağlık ile evde ultrason çekimi işlemini evinizin rahatlığında, hastanızı yormadan yapabilirsiniz.
Lifemobil Evde Sağlık, bir Lifemed Tıp Merkezi kuruluşudur. İstanbulun her semtine evde sağlık hizmeti sağlamaktayız. Alanında uzman, profesyonel sağlık kadromuz ve yüksek müşteri memnuniyeti ile sağlığınız güvenli ellerde.
Evde Ultrason Hizmeti Hangi Hastalar İçin Uygundur?
- Hamileliğin ilerleyen haftalarında,
- Tüp bebek tedavi sürecinde,
- Hareket etmeleri güç olan hastalarda oluşan, karın bölgesindeki ağrı, şişme, enfeksiyonun incelenmesi için,
- Özellikle pandemi döneminde hastane ortamına girip risk almaması gereken hasta grubu için.
- Ayrıca yatağa bağımlı hastalar için evde ultrason çekimi uygundur.
Evde Ultrason Çekimi Neden Yapılır?
Evde ultrason çekimi, Hastaneye transferin mümkün olmadığı ya da herhangi bir sebeple tedavi süreci evde tercih edildiği durumlarda evde ultrason çekimi yapılır. Hamilelik süreci boyunca en çok kullanılan görüntüleme yöntemi olmakla birlikte, diğer durumlarda bir çok iç organın görüntülenmesi için ultrason çekimi yapılır.
- Gebelik: Gebeliğin tespiti, fetüsün kalp atışı, bebeğin gelişimi, cinsiyeti, bebekteki anomalilerin tespiti, bebeğin ağırlığı ve ölçüsü gibi pek çok durum gebelik ultrasonografisi ile inceleniyor, tespit ediliyor. Gebeliğin belli dönemlerinde ultrason kontrolü yapılarak gebelik takibi yapılıyor.
- Damar tıkanıklığı: Damar tıkanıklıkları yaşam kalitesini düşüren ve sağlığı tehdit eden rahatsızlıklardır. Doktorlar vücuttaki tıkanıklıkları tespit etmek için tıbbi görüntüleme cihazlarını kullanıyor. Özellikle de bacaktaki varis ve damar tıkanıklığı için bacak ultrasonu yapılıyor.
- Kemik ve Eklem sorunları: Kemik ve eklemlerde yaşanılan kırık, çıkık, incinme, iltihaplanma ve benzeri tüm rahatsızlıklar ultrasonografi yöntemiyle hızlı bir şekilde tespit ediliyor.
- Pelvik muayene: Pelvik muayenede rahim, idrar kesesi, yumurtalık ve rektum incelemesi yapılıyor. Pelvik bölümündeki sağlık problemlerini tespit etmek için doppler USG kullanılıyor.
- Kitle & Tümör tespiti: Pelvik ya da üriner sistemde herhangi bir kitle, tümör, kanser hücresi olup olmadığını ultrasonografi yöntemlerle tespit etmek mümkün. Göğüs kanseri başta olmak üzere pek çok kanser türü bu yöntemlerle incelenebiliyor.
Evde Ultrason Çekimi Nasıl Yapılır?
- Evde ultrason hizmetimizden yararlanmak için tek yapmanız gereken lifemobil evde sağlık merkezimize telefonla ulaşıp randevu almaktır.
- Oluşturulan randevu saatinde Radyoloji doktoru bir hemşire ile birlikte sağlık ekibimiz evinize gelir.
- Doktor tarafından hastanın muayenesi gerçekleştirilir.
- İstek kağıdı var ise kontrol edilir.
- Muayene ardından istenilen görüntüleme hemşiremizin de yardımı ile mobil ultrason cihazı ile doktor tarafından gerçekleştirilir.
- Hastaya görüntü hakkında bilgi verilir.
- Raporlanma sonrasında elde edilen görüntüler E-mail ile veya Whatsapp üzerinden hasta ya da yakınlarına ulaştırılır.
Evde ultrason Çekimi
Evde ultrason Çekimi Hizmetinin Hasta ve Hasta Yakınlarına Faydaları Nelerdir?
- Yatağa bağlı hastaların hastaneye gitmeden çekimleri gerçekleştirilmiş olur.
- Hastane maliyetini azaltır.
- Hasta hareket edemeyecek pozisyonda veya yatağa bağlı olması durumda ise sevki için organize edilmesi gereken ambulans ihtiyacı kalmaz.
- Hızlı sonuç ve raporlama desteği ile kısa vadede tedaviye başlayabilmeyi mümkün kılar.
Evde ultrason Çekimi Hangi Bölgelere Yapılabilir?
- Tüm batın ultrasonu (Abdominal ultrason): Karaciğer, safra kesesi, safra kanalları, dalak, pankreas, böbrekler ve mesane.
- Ekokardiyografi- Eko (EKG): Kardiyovasküler sistem görüntüleri oluşturmak ve belirli noktalarda kan akışını, doku hareketini ölçme.
- Karaciğer ultrasonu: Karaciğerin şekli, işlevi, boyutu, olası bir tümörün tespiti.
- Böbrek Ultrasonu: Böbreklerin boyutunu, şeklini ve işlevini belirler ve böbrek taşlarının, kistlerin ve tümörlerin saptama.
- Tiroid Ultrasonu: Tiroid fonksiyon bozukluğuna sebep olabilen hastalıklar, nodüller ve kistler.
- Üriner Ultrason: Üreme sistemlerinin kontrol edilmesi ve görüntülenmesi.
Evde Doppler Çekimi Nedir?
Evde Doppler çekimi, dolaşımdaki kırmızı kan hücrelerinden yüksek frekanslı ses dalgalarını (ultrason) sektirerek kan damarlarınızdaki kan akışını tahmin etmek için kullanılabilen invazif olmayan bir testtir. Normal bir ultrason, görüntü üretmek için ses dalgalarını kullanır, ancak kan akışını gösteremez.
Evde Doppler Çekimi Ne için Kullanılır?
Doppler ultrason aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok durumu teşhis etmeye yardımcı olabilir;
- Kan pıhtıları
- Bacak damarlarınızdaki, kan veya diğer sıvıların bacaklarınızda birikmesine neden olabilecek kötü işleyen valfler (venöz yetmezlik)
- Kalp kapak kusurları ve doğuştan kalp hastalığı
- Tıkalı bir arter (arter tıkanıklığı)
- Bacaklarınızda kan dolaşımında azalma (periferik arter hastalığı)
- Şişkin arterler (anevrizmalar)
- Boynunuzdaki gibi bir arterin daralması (karotis arter stenozu)
Bilgilendirme amaçlıdır