Kadıköy Lifemobil Evde Sağlık ve Bakım
Whatsapp
ONLINE GÖRÜŞME

Klinik Pilates Nedir?


İlgili Poliklinikler

Evde Lenf Ödem Tedavisi

Klinik pilates nedir, nasıl uygulanır, online klinik pilates, evde klinik pilates hakkında detaylı bilgi blog yazımızda.

Klinik pilates, kas iskelet sistemi rahatsızlıklarını önlemek ve tedavi etmek amacıyla kişiye özel uygulanan egzersizler bütünüdür. Pilatesin temel felsefesi doğrultusunda  hareket ederek kişinin rahatsızlıklarına yönelik değiştirilen terapatik egzersiz metodlarından oluşur. Pilateste bildiğimiz üzere sıkılaşma ve genel sağlık hedeflenir. Klinik pilateste ise kişinin rahatsızlığına göre doktor kontrolünde ve bir fizyoterapist eşliğinde hedefe yönelik program oluşturulur. Klinik pilateste amaç sadece kas güçlendirmeye yönelik değildir. Ayrıca hastaların yaşam kalitesini artırarak günlük yaşam aktivitelerinin daha kolay yapılmasını sağlar.

Klinik Pilates kimlere uygulanabilir?

Bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, boyun-sırt-bel ağrıları, fibromiyalji, kronik ağrı sendromu, ankilozan spondilit, postür bozukluğu, omuz-kalça-diz eklem problemleri, eklem ağrıları, kas spazmları vb. birçok alanda klinik pilates uygulanabilir. Herhangi bir hastalığı ve şikayeti olmayan bireyler de klinik pilates programına dahil edilebilir. Masa başı çalışanların ve uzun süre hareketsiz kalmış 25-55 yaş aralığındaki kişilerin kas iskelet sistemlerinin geliştirilmesine yönelik klinik pilates uygulanabilmektedir.

Klinik Pilates Nedir

Klinik pilatesin etkinliği nedir?

Pilates temelinde zihin ve beden bütünlüğünü hedef alır. Günlük hayatımızda aktif olarak kullanmadığımız karın ve sırt kasları güçlenir, kısalan kaslar uzatılır. Tedavi sırasında öğretilen doğru nefes alma teknikleriyle vücudun oksijenlenmesi sağlanır, böylelikle ağrılarda azalma ve vücut farkındalığı oluşur. Araştırma sonuçları, Klinik Pilates  egzersiz metodunun dengenin geliştirilmesinde, kas ve kemik  yapısının optimal pozisyonunun  muhafaza edilmesinde ve osteoporozun  önlenmesinde etkili bulunduğu ifade edilmiştir. Özellikle sıklıkla görülen bel ağrılarındaki etkisi kanıtlanmıştır. Geleneksel egzersizlerde birçok kas aktivitesini çalıştırmak sınırlı kalır. Klinik pilateste ise çoklu kas aktivitesini içeren fonksiyonel egzersizler temel alınır. Düzenli uygulanan klinik pilates fizyolojik ve psikolojik pek çok yararı beraberinde getirir.

Online klinik pilates nasıl uygulanır?

Klinik pilates doktor kontrolünde ve bir fizyoterapist eşliğinde uygulanır. Online değerlendirme seansından sonra kişiye özel program oluşturulur. 60 dakikalık seanslarla ve dört hafta boyunca haftada iki-üç gün uygulanır. Egzersizler mat üstünde theraband ve pilates topu ile birlikte zoom üzerinden fizyoterapist eşliğinde sağlanır. Klinik pilateste program kişinin kas-iskelet sisteminin yapısına, sinir ve dolaşım sisteminin sağlamış olduğu adaptasyonlara ve kardiyovasküler sistemine göre planlanır. Her hastalık herkeste farklı seyreder, bu yüzden kişiye özel programlar oluşturulur.

Fzt.İrem Özkan

Klinik Pilates Nedir

 

SEANS BİLGİLERİ

8 online seans+tamamlayıcı birebir tedavi uygulamaları

Seans süresi: 60 dakika

Gerekli metaryaller: pilates matı,theraband,pilates topu(20-25cm)

Fibromiyalji, Ankilozan spondilit, Kronik ağrı

  • 8 online seans+akupunktur/ozon tedavisi

Boyun-sırt-bel problemleri, Bel fıtığı, Boyun fıtığı, omuz-kalça-diz eklem problemleri, postür bozukluğu

  • 8 online seans+graston uygulaması/kinezyolojik bantlama/kuru kupa uygulaması

NEREDE OLURSANIZ OLUN 7/24 SAĞLIĞINIZ İÇİN HİZMETİNİZDEYİZ.


Detaylı bilgi için 444 54 66 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.


Etiketler




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
24 Mayıs 2021 Pazartesi - 10:58

Bilgilendirme amaçlıdır